Fotis taverna

På Naxos, på den lilla remsan mellan Agios Prokopios och Agia Anna, driver Fotis och hans fru en liten taverna, Fotis taverna. De har bord med blåvitrutiga dukar ändå ut på stranden. När vi ska beställa plockar Fotis fram sex – sju olika fiskar från dagens fångst och låter oss välja vilken vi vill ha.  Han rycker tag i en, sprattlar lite med den och låtsas att den lever.

– Färskare än så här blir det inte, utbrister han och skrattar.

Det serveras alltid grekisk sallad först förstås, och sedan den grillade fisken, ett kallt grekiskt vitt vin, och solnedgång, på första parkett.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s