Antiparos – Guide

Nu i sommar hade vi ett resereportage i När & Fjärran om Naxos och Antiparos. Tidigare körde vi en utökad guide-del om ön Naxos. Här kommer motsvarande om den lilla ön Antiparos.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Bo
Antiparos är en mycket liten ö men det finns en hel del mysiga rum som man kan hyra för en billig penning. Nästan alla turister bor i byn Chora där det finns störst utbud.

-Paris studios
Små enkla rum precis i hamnen i Chora med fin utsikt. Drivs av Paris och hans mamma. Alla rum har badrum, vissa har balkong.

-Sunset Deseo
Modernt, snyggt, nyrenoverat hotell med egen restaurang och bar. Spartanska rum i ljuva färgtoner med AC, TV och Internet.

-Oliaros Studios
Stora ljusa rum, vissa har sovloft. Flera rum har egen stor balkong eller terass med solstolar och vacker havsutsikt. Från 50 euro. Populärt och ofta fullbokat, boka i förväg. http://www.oliaros.gr/

Äta
Huvudgatan Koimbakas är bilfri och går genom hela Chora. Där finns många restauranger. Bäst och mest prisvärda är de som ligger längst upp på gatan. På Koimbakas finns även affärer av alla slag och kaféer.

-Captain Pipinos
I Agios Giorgios ligger denna utsökta fiskrestaurang. Souvlaki med fisk rekomenderas. Uteserveringen är väldigt enkel och spartansk men utsikten mycket vacker. http://www.captainpipinos.com/

-Anargyros
En klassiskt grekiskt restaurang med en stor uteservering i skuggan i Antiparos by. Utsikt mot storebror Paros och hamnen. Goda gyros serveras med fläskkarré, tzatziki och lite sallad omsvept av ett grekiskt pitabröd.

Nattliv
Nattlivet är inte så hett på Antiparos. Det finns en och annan bar längs med Koimbakas men inga klubbar.

Bästa stränder
Stränderna på Antiparos är mycket vackra och barnvänliga. Båda stränderna i Chora är lättillgängliga och långgrunda. Den som ligger i utkanten av byn, Psaraliki, har skuggiga träd längs med kanten där man kan svalka sig och det går att hyra solstol för en billig peng.

Stränderna Soros och Agios Georgios ligger på södra Antiparos. De är mycket vackra och dit kan man åka (cykel eller bil) på en dagsutflykt om man vill ha ombyte från huvudbyns stränder.

Missa inte
Att hyra cykel och cykla runt på ön. I hamnen i Chora finns flera ställen att hyra cyklar över dagen eller i flera dagar. Vill du ha något med motor finns vespor, mopeder och små bilar att hyra också. Men hyr inte moped om du inte kan med att köra den. Om olyckan skulle vara framme är det en bit till närmsta sjukhus.

Kastrot är byggd som en fästning och ligger vid stora torget en bit upp på huvudgatan i Chora. Ta en promenad upp och du ser stora delar av byn på samma gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s