Tokyos godaste Pizza

Vem hade kunnat tro det, att en av världens godaste pizzor finns i Tokyo?

Historian om restaurangen Seirinkan börjar med att japanen Susumu Kakinuma åker till Neapel i Italien för att lära sig laga pizza. Hem till Tokyo kommer han med två pizzarecept, Margherita och Marinara. Han öppnar restaurang i ett trevåningshus i stadsdelen Naka-Meguro och pizzorna gör succé.

Det känns som att gå in i ett ryskt ånglok på bottenplan där den gigantiska ugnen i svart tar upp all plats och uppmärksamhet när man kommer in. En garçoni blåvit skeppartröja leder oss upp längs en spiraltrapp till tredje våningen där vårt bord finns. Inredningen är enkel med träbord, industridetaljer och röda sammetsgardiner. Klienteliet är unga, entusiastiska japaner i prydliga kläder.

Pizzan är enkel men perfekt. Spröd botten, mozzarella av bästa kvalité, färsk basilika, tomatsås med en twist som vi inte riktigt vet vad det är. Efter första tuggan tittar vi på varandra när vi tuggar. Tänk att något så enkelt kan vara så gott. Tänk att en bit av Italien hamnat här i Naka-Meguro.

Seirinkan 聖林館
Naka-Meguro, Kami-Meguro 2-6-4, Tokyo
Öppet: 11:30 – 14, 18-21:30
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s