Fem filmer att stilla Hawaiisuget

Klockan 21.00 i kväll, visas thrillern A perfect Getaway på TV3. Filmen handlar om ett par som firar sin smekmånad på Hawaii men drömresan blir allt annat än en semester i paradiset. För den som gillar filmen och dess miljö, kommer här tips på fem andra filmer från den ljuvliga platsen Hawaii.

5. Pearl Harbor – 2001
Att Hollywood älskar storslagna filmer är knappast en överraskning. Att denna krigsfilm är en i mängden är heller ingen överraskning. Spännande film även om det förstås känns som en missberäkning att låta Ben Affleck och Josh Hartnett ha huvudrollen i en så påkostad och överdådig långfilm.

Det som jag tror gjorde mest intryck från filmen är låten There You’ll be med Faith Hill.

4. Blue Hawaii – 1961.
Elvis Presley älskade Hawaii och Hawaii älskade Elvis. Tre filmer spelade han in där under sitt makalösa liv, bland annat denna fullmatade musikal med massor av surfing, slagsmål, sång och en ung Elvis i en alltid lika magisk frisyr. Det räcker att se den tidlösa trailern för att inse det i bland var bättre förr.

3. 50 First Dates – 2004
En sorts modern version av Måndag hela veckan, med lite mer romantik och lite mindre finess. En lättsam och fin komedi med vackra Drew Barrymore och den USA-populära Adam Sandler. Massor av magiska Hawaii-vyer.

2. Jurassic Park – 1993
1993 var dinosaurierna hetare än någonsin. Varför? Självklart var det på grund av Steven Spielbergs storslagna och fängslande äventyrsfilm Jurassic Park. Magisk natur, vackert foto och grymma skådisar som Jeff Golblum, Laura Dern, Sam Neil och förstås Wayne Knight (underbara Newman i Seinfeld) som gör en hysterisk biroll. Filmen belönades med tre välförtjänta Oscar.

Det mest minnesvärda i filmen är den scenen när Lex (Ariana Richards) och Tim (Joseph Mazzello) gömmer sig i köket medan de lilla reptilerna smyger sig på dom. En verklig skräck som direkt kommer tillbaka när man ser det här otäcka klippet.

1. The Descendants – 2011
Nominerad till 5 men vann endast 1 Oscar för bästa manus. Den tippades bli en stor vinnare på galan men fick vika ner sig mot den svartvita stumfilmen The Artist som plockade hem 5 stycken. Rätt eller fel låter vi vara osagt. Men The Descendants är verkligen en sevärd film. Vi har redan skrivit om filmen här. Det är en tänkvärd film med den alltid lika snygga och briljanta George Clooney.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s