I väntan på… The Newsroom!

Ni vet känslan när man kommer ut efter en film på en biograf på vintern. När det är kallt och mörkt och man kastas in i vardagen på en gång. Ett liv utan specialeffekter – tillbaka till det vanliga livet helt enkelt.

Precis så känns det nu när vi kollat klart på tv-serien Vita huset. Plötsligt är det måndag igen och den där magin är plötsligt försvunnen.

För Vita huset (West Wing) har verkligen alla ingredienser. Kärlek, Konflikter och massor av politik förstås.

När första avsnittet (22 september 1999) av Vita huset visades i USA så blev den fort hyllad och kom att bli recensenterna nya älskling. Den vann priser år efter år och på Emmygalan blev det knappt någon tävling mot de andra serierna utan mer en intern match. Som detta klipp när fyra och sex nominerade skådespelare kommer från Vita huset.

Så varför är serien så omtyckt? Varför slår den både Mad men och 24 med hästlängder?
Eftersom alla avsnitt har en tydlig agenda och lyckas både utbilda och underhålla. Eftersom dialogerna är bättre skrivna. Och för att serien kryllar av briljanta skådespelare. Det man egentligen vill göra nu efteråt är ju att åka till USA och ställa upp i kongressvalet, eller medverka i någons kampanj!

Men egentligen finns det ett kortare svar varför Vita Huset är och förblir den bästa serien någonsin: Aaron Sorkin. Geniet som skapade och producerade serien har en tendens att förvandla allt han rör till  mästerverk. Det märks direkt i dialogerna när hans penna varit i farten. Ett galet snille helt enkelt.

Så när man sett alla 155 avsnitten och insett att man saknar Josh, CJ och Jeff, vad gör man då? Man kan förstås se om serien eller så kan man fortsätta och se Aaron Sorkins senare verk som ”Studio 60 on the sunset strip” och ”Social network”.

Eller så ser man trailern till sin nya serie The Newsroom som får premiär i USA den 24 juni och håller tummarna att det blir minst lika bra som Vita huset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s