Måndagskaffe: KAFFE

Ni som sett den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor ”The girl with the dragon tattoo” vet säkert att det var Kaffe som blev Daniel Craigs stammishak i filmen. Hit går han och köper kaffe och även cigaretter i baren (Läs mer om cigarett-felsteget här).

Det känns alltid som att komma till någons hemmafest när man befinner sig på Kaffe. Personalen och gästerna småpratar, stämningen är familjär och det känns som om den kund som går sist, låser.

Att detta kafé valdes till filmen är väldigt lätt att förstå. Inredningen är stilren och passar perfekt för filmen. Stället är litet, populärt och ett sorts modernt svenskt kafé.
Först och främst: Kaffe är inget klassiskt kafé, Kaffe är mer en skön espressobar att hänga på. Man går dit, tar en kaffe i baren, dricker upp och går hem.

Enkelt sammanfattat: ska man träffa en vän över en kaffe och prata om gamla minnen i timmar, så är Kaffe kanske inte det bästa stället. Men vill man mest stanna upp en stund, dricka en god espresso, läsa ett intressant magasin och känna sig som en riktig Sofo-bo, då har du kommit rätt.

Plus: Vänligheten och tidningshyllan
Minus: Få sittplatser, tar inte kort.
Klientel: Trendiga söderkisar och o-trendiga söderkisar.
Adress: Sankt paulsgatan 14 Södermalm/Mariatorget.
Kaffe och kanelbulle: 45 kr.
Kuriosa: I filmen serveras Daniel Craig (av en slump) av Mikael Nyqvist dotter Ellen, som faktiskt jobbade på kafeét under inspelningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s