Världens coolaste 70-åring

Idag är det 70 år sedan Sven Erik Fernström föddes. Innan han blev Jerka med hela Sverige så hann han med att lira lite klarinett, jobba som rörmokare, ha Beatles som förband och medverka i ”Åsa-Nisse & Tjocka släkten”.

Första gången jag såg Jerry Williams var på stadsfestivalen Piteå Dansar och ler. Det var fullsatt och publiken var mest äldre människor. När spelningen började lida mot sitt slut så sa Jerka ”Vi är för gamla för att hålla på att gå av och på för extranummer. Så vi stannar kvar, men det här är extranumret, så ni vet”.

Det var nog då jag verkligen började att gilla Jerka. Han är liksom sådär folklig på ett mystiskt oblygt sätt. Lyssna gärna på hans underhållande sommarprat från 2009 så kanske ni förstår honom ännu bättre.

Sedan dess har det väl blivit ett par spelningar till med åren. Som den på Peace and love på dagen när alla dansade i solen och Jerry myste som ett litet barn. Eller när jag och Linnéa var på Gatufesten med alla raggare. Eller den i Furuvik när Boppers körade. Eller den på Gröna Lund i spöregnet med Zlathan. Alla magiska kvällar.

I sommar kommer kungen till Järvsö den 6 juli. Då kommer Stenegård att krylla av raggare, pensionärer och förhoppningsvis även några nya Jerkafrälsta hälsingebor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s