Indienböcker

Reselitteratur är för oss inte bara A & O inför en resa utan också världens bästa inspiration! Inför Indienresan finns extra många roliga, informativa, spännande och annorlunda böcker.

Här kommer fem tips på bra böcker om Indien:

Zac O’Yeah – Mahatma!
2008 släppte Zac O’Yeah den mycket intressanta boken om Mahatma Gandi. Boken är en riktig djupdykning i Indien och den populära och mycket speciella farbrorn Gandi. Boken blev även nominerad till augustpriset i fackboksklassen. Kul skönlitteratur att läsa på stranden eller tåget under resan i Indien.

Per J Anderssoon – Indien
Kanske den journalist i Sverige som har mest kunskap om Indien som resmål, driver bland annat en underhållande blogg om Indien. Var med och startade Vagabond på 80-talet och är sedan dess en flitig skribent i tidningen. Skrev denna resebok som nu är slutsåld!

Lonely Planet – South India & Kerala
Informativa och korta tips om boende, orter, restauranger och saker att se. Ett måste för att de där infosakerna som man alltid måste ta reda på.

Fiona Caulfield’s – Love Mumbai
En av de vackraste reseböckerna jag sett! Fiona Caulfield har skrivit flera ”Love-travel guides”, bland annat om Bangalore, Goa, New Dehli och Jaipur. Böckerna är personligt skrivna och ger genuina tips för ”lyxvagabonden” som hon kallar det. Fokus ligger på medvetet och etiskt resande och Fiona som själv bor i Indien vill berätta historien bakom och detaljerna kring de olika saker hon tipsar om. Resebok 2.0!

Suketu Mehta – Maximum City, Bombay Lost and found
En galen bok som porträtterar staden Mumbai på ett annorlunda och ärligt sätt. Gängbråk, stadens under värld, Bollywoodstjärnor och människor som bara söker möjligheter till ett bättre liv. Allt finns i Mumbaibon Mehtas bok. Är en av Zac Oh Yeahs favoritböcker om Indien.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s