Anna Ternheim på SVTplay

Det är alltid svårt att ranka upplevelser eller sätta betyg på känslor. Men jag vet i alla fall att Anna Ternheims ”The longer the Waiting, the sweeter the kiss är den låt som lockat mig mest att vilja flytta till USA och Nashville. Den låten har verkligen allt – något som jag skrev om här.

Låten som finns med på skivan The Night Visitor är fylld av magiska stunder. Och vill man veta mer om dessa stunder så ska man surfa in på SVTplay och se den 57 minuter långa musikdokumentären ”Syrsor och cigaretter” av Björn Fävremark och John Boisen. Filmen är filmad i både Sverige och USA. Anna berättar om sin kärlek till USA, om sin skivprocess och säger att: ”jag måste resa för att bli inspirerad”.

Det finns så många detaljer att fastna för och älska i ”Syrsor och cigaretter”, som filmen heter. Som att den flintskallige trummisen har ett ljuvligt pannband, när soffan svämmar över av fantastiska musiker, när dom dricker öl på veranden i Nashville, jammar på nätterna, pratar om inspelningar med Johnny Cash eller bara skapar ljuvlig musik. En i bandet förklarar storheten med countryns hemstad: ”Det är rätt avspänt. Folk här försöker att inte ta allt på blodigt allvar”.

Dokumentären lyckas inte tillfredställa Nashville-suget, men det dämpar det åtminstone ett tag. Så, se den begåvade Anna TernheimSVTplay på en gång. Sedan kan vi prata om när vi ska åka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s