Happy Moläta!

Idag är det Moläta hemma i Järvsö. En mattradition sen många år tillbaka där man kan prova på lokalt producerade maträtter från Järvsöbygden. Att Moläta betyder typ att trycka i sig en massa mat, och det är precis vad man kan göra under denna matfestival. Här finns Kålbulle, inkokt lax, goda efterrätter och favoriten Pärgröt, ett gammalt traditionellt sätt att tillaga potatis hemma i Järvsö.

Själv är jag i Stockholm och jobbar detta år men tänkte fira med att göra lite egen Pärgröt. Mer info kommer i nästa inlägg!

Här bilder från tidigare års Moläta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s