Recept – Pärgröt

1 kg  Potatis, gärna mjölig
5 dl  mjölk
3 nypor  salt
1 dl  vetemjöl
En klick riktigt smör

Koka potatisen i vatten och lite salt. Skala medan de är varma. Mosa och tillsätt mjölk (ev lite grädde för en lyxigare variant), vispa i vetemjöl och salt. Klumpar är bra, mosa inte alla! Låt gröten koka upp under kraftigt rörande nån minut. Det ska bli såsigt, löst och simmigt.

Servera med stekt rimmat fläsk, ett smöröga och rikligt med lingonsylt.
Eller vegetariskt, med bara smör och lingon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s