Måndagskaffe – Rosendals trädgårds kafé

Att biltrafiken är avstängd till Djurgården på helgerna är ganska talande för öns enorma popularitet. På lördagarna är kaféer, gräsmattor och gångvägar alltid fyllda med folk.

Rosendals trädgård är en av höjdpunkterna på Djurgården. Som namnet antyder så ligger kaféet i anslutning till trädgården. Här kan man antingen sitta inne i någon av de charmiga växthusen eller ute i det fria. Här är allt ekologiskt, färska råvaror, surdegsbröd och menyn ändras efter säsongens tillgång. Det är lätt att tycka om upplägget.

Förutom kaféet finns trädgården, en plantbod och en butik (som det står på hemsidan): Våra produkter är ekologiska, handgjorda, naturliga och/eller rättvisemärkta! Att de dessutom är goda, vackra och härliga gör inte saken sämre.

Det är precis allt det här man tröttnar på med Rosendals kafé. Allt är så fint och perfekt. Visst är det bra med ekologiskt smör, och sallad plockad från skogen och egen olivolja pressad i växthuset men måste man göra sådan stor grej av det? Det hade räckt med: vi bryr oss om miljön. Punkt!

Om man aldrig tidigare besökt Djurgården och är sugen på en promenad så är Rosendals trädgård ett perfekt stopp. Ett tips är att välja en regnig och blåsig dag, då blir stället mysigare. Och mycket ödsligare. Alltid något.

Plus: Inga bilar och den idylliska miljön.
Minus: Man kan bli lite mätt på det där ”perfekta”.
Klientel: Alla möjliga men det är en hel del turister och friluftsmänniskor där.
Adress: Rosendalsterrassen 12, Stockholm
Kuriosa: Sveriges svar på Oprah, Malou von Sivers har skrivit boken: Rosendals trädgård – ett år med trädgård och mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s