Hawaiibloggarens bästa Hawaiitips

Packade stränder, stora shoppinggallerior och turistanpassade attraktioner. Mattias Atterbom tröttnade på den stereotypa bilden av Hawaii som presenterades i många tidningar och startade en blogg för att ge sin syn på det han ser som det äkta Hawaii, platserna bortom charterstressen.

Mattias startade bloggen för snart tre år sedan och nu har den cirka 1500 läsare i månaden.

Vad skriver du om på bloggen?
– Jag skriver om min vardag, svarar på frågor jag får mailade till mig och ger personliga och initierade tips om saker man kan göra på öarna. Jag vill  ge en annan bild av Hawaii än det turistanpassade strandområdet Waikiki och det man ser när man åker dit på charter.

Vad är Hawaiiborna mest stolta över på Hawaii?
– Regnskogarna, naturen och Pearl Harbor. Även om inte Hawaiiborna kan upplevas som lika patriotiska som resten av amerikanarna så är Pearl Harbor viktigt för dem. Attacken under andra världskriget var en attack mot hela ögruppen och den är en viktig del av vilka Hawaiiborna är idag.

Vilka tycker du är de bästa stränderna?
– Lanikai Beach är den vackraste stranden på Oahu. Den ligger nedanför Kailua vid ett fint bostadsområde. Sanden är vit och så finkornig att den känns som mjöl. Vattnet är turkost och lugnt. Inte många hittar till stranden eftersom den är lite svår att hitta bakom husen. Här brukar Obama bada när han besöker ön.

– Punaluu County Beach Park  är en dramatiskt svart strand på Big Island strax nedanför vulkanparken. Har du tur kan du få simma med sköldpaddor här.

– I Hanauma Bay kan man simma med sköldpaddor och snorkla längs med den fantastiska stranden.

Vad gillar du att göra när du får tid över?
– Jag tycker om att hajka. Till exempel på Diamond Head Crater -En vulkankrater som ligger bredvid Waikiki. Man kan köra bil in i kratern och sen är det en 30 min hajk upp till utsiktsplatsen. Det är uppför men större barn kan klara av att gå den själv.

– Kalalau Trail, Na Pali Coast  är också otroligt fint. En otroligt vacker och utmanande, lång hajk på ön Kauai. Vackraste stället på jorden, enligt Mattias. Man måste vara försiktig och ha rätt utrustning för att ta sig fram. På vissa ställen får man åla sig fram för att inte ramla ned i havet. De första tre kilometerna är barnvänlig med sedan svårare. Man behöver ha med sig utrustning för att övernatta minst en natt.

– Pali Lookout är en enklare variant. Den ligger mitt på Oahu och har utsikt över östsidan av ön (Kaneohe och Kailua). Ta Pali highway från Honolulu och kör 10 minuter sen är det skyltat upp på utsiktsplatsen.

Till sist, något favorit-hak?
– Moke’s Bread & Breakfast är min absoluta favorit. Det är en liten frukostrestaurang med ofantligt goda pannkakor. Bästa frukosthaket på ön och trevlig personal.

Hawaiibloggen hittar du på denna adress: www.hawaiibloggen.se

I Hanauma Bay kan man simma med sköldpaddor och snorkla längs med den fantastiska stranden.

Hawaiiborna är stolta över Pearl Harbor.

Mokes i Kailua är Mattias favorithak.

27 Hoolai St
Kailua, HI 96734

En reaktion på ”Hawaiibloggarens bästa Hawaiitips

  1. Det var trevligt att träffa er här i Hawaii. Hoppas ni har fortsatt kul på er jorden runt resa. Det är nog bäst att jag förklarar bilden längst ner till vänster så inte era läsare tror det är några konstiga pannkakor. Det kallas Loco Moco och är en typisk Hawaiiansk lunchmåltid. Det består av ris och sedan en tunn pannbiff, lösstekt ägg, och rikligt med brunsås över det. Ha de fint! Aloha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s