Haha Hoho café

En sak som koreaner och svenskar har gemensamt är att vi älskar att fika. Seoul svämmar över av mysiga, unika kaféer på olika teman. Kattkaféer, bokkaféer, musikkaféer, fiskkaféer, ja vi ska berätta mer om detta senare. Ön Udo, utanför Jeju är som en spegling av Seouls kafékultur – minus det freakade. Här finns ett litet, mysigt, personligt kafé bakom varje knut. För att hylla detta, tänkte vi idag köra en kafékavalkad a la Udo.

Vi börjar med lilla ”Haha Hoho café” på den västra sidan av ön. Kafét ligger i ett gammalt stenhus precis vid vattnet, och på avstånd är det svårt att förstå vad det handlar om. Det ser inte speciellt ut från utsidan, men av fyrhjulingsparkeringen utanför att döma är det väldigt populärt.

Indiemusik hörs från högtalarna och vid fönstret sitter några ungdomar och diskuterar och dricker kaffe. Menyerna är skrivna med färgglada kritor på griffeltavlor, en vägg är fylld med böcker och här och där sitter de klassiska koreanska smålapparna som man ofta lämnar när man gillat ett ställe. Man skriver namn och datum på en liten lapp och varför man var där och vad man tyckte. Precis som vi, tycker många att vyn utöver vattnet från de öppna fönstren är ganska fantastisk, så om mobilkameror hade haft klickljud hade en smattrande matta ackompanjerat musiken i bakgrunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s