Bokfrossa i Seoul

När vi är ute och reser och kommer till en ny stad, så brukar vi försöka att hitta bokaffärer med stort utbud av fotoböcker, arkitektur och spännande magasin. Det är nämligen den ultimata souveniren att ta med sig hem – en fotobok av en lokal fotograf.

I Seoul finns många platser för den bokintresserade. Några stora bokkedjor men även små och charmiga antikvariat. Vi tänkte därför tipsa om tre platser i staden där man verkligen kan njuta av litteraturen, göra riktiga kap och hitta roliga böcker att ta med sig hem.

Vi börjar med det spännande bokstråket som ligger precis utanför det galna köpcentrumet Pyounghwa Fashion Town. Här finns en hel länga med små bodar som är fyllda till bredden av travar med böcker, från golvet upp till taket. Här finns en blandning av koreanskt, japanskt, amerikanskt, engelskt och franskt. För den som har tålamod och ork, är detta ett riktigt fyndställe. Priserna varierar, precis som kvaliteten på böckerna men det finns möjlighet att pruta och verkligen hitta guldkorn.

 

Pyounghwa Fashion Town
Seoul-si Jung-gu Euljiro6-ga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s