Fem bra filmer från San Francisco

5, Mrs Doubtfire (1993)
Själva storyn är på pappret ganska tunn. Ett par skiljer sig, och för att få träffa barnen mer, så klär han (Robin Williams) ut sig till en äldre dam och blir familjens hembiträde. Trevlig familjefilm med starka skådespelare som Sally Field, Pierce Brosnan och så den populära barnstjärnan Mara Wilson. Filmen vann en oscar för bästa makeup.

4, The Game (1997)
Snillet David Fincher gjorde först Seven och senare Fight Club men mellan dessa gjorde han denna mystiska och spännande thriller. Handlar om den rike finansmannen (Michael Douglas) som får en minst sagt annorlunda present på födelsedagen av sin bror (Sean Penn). Mycket sevärd!

3, Vertigo (1958)
En av Alfred Hitchcooks mest kända filmer, inspelad 1958. Fick två oscarsnomineringar och ligger på plats 47 på IMDB:s lista på världens bästa filmer. Filmen kryllar av kända platser från staden. Det finns även ett hotell som heter just Hotel Vertigo, där delar av filmen är inspelad.

2, Zodiac (2007)
Spännande film från 2007 med Jake Gyllenhaal i huvudrollen och en smått alkoholiserad Robert Downey Jr i en biroll. Bygger på en verklig historia om en seriemördare i San Francisco som mördade fem personer i slutet av 60-talet. Otäckt bra film med ett dåligt slut.

1, The Rock (1996)
Denna klassiska actionfilm med gubbarna Connery, Cage och Harris har en tendens att ofta visas på teve. Och för min del så får den gärna visas lika flitigt som Rapport. För ”The rock” är lättsam, fartfylld, spännande och visar stundtals hur vacket San Francisco är.

vertigo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s