Highway One Soundtrack

Det är ingen överdrift att påstå att Kalifornien är mycket populärt bland konstnärer och musiker. Många låtar, tavlor och filmer porträtterar de vackra landskapen, den avslappnade attityden och den drömska miljön.

Att köra bil i takt med en bra countrylåt, passera dimmiga dalar, vidsträckta stränder och små charmiga byar är bland det mysigaste man kan göra. Därför kommer här kommer lite favoritmusik att ha i bilstereon.

Joni Mitchell – California
Låten finns med på Joni Mitchells fjärde album Blue, en skiva som sålde mycket bra och hyllades av de flesta. Låten är enkelt och stilrent uppbyggd med få instrument och Jonis makalösa röst. En hyllningslåt till människorna och den sköna atmosfären i Kalifornien.

The Thrills – Big Sur
2003 ville många indiekids åka till Kalifornien, hänga på stranden och lyssna på de irländska bandet The Thrills och bara sjunga ”do do do do do do do do”. Den svängiga låten låg tre veckor på trackslistan men rådde aldrig på Per Gessles ”Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)”.

Kate & Anna McGarrigle – Talk to me of Mendocino
Denna ganska okända syskonduo har gjort en av de vackraste låtarna någonsin om Kalifornien. En låt om en resa genom USA, dyster och vacker på samma gång. Det där spröda pianot, magiska dragspelet och de stämningsfulla rösterna är så himla fina.

Här kommer en spellista med 20 låtar som alla handlar om denna vackra delstat, perfekt för en roadtrip längs Highway One.

roadtrip

En reaktion på ”Highway One Soundtrack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s