Fem bra tv-serier från Los Angeles

5. 90210 Beverly Hills (1990)
Det är omöjligt att göra en lista med tv-serier från Los Angeles och inte nämna denna kultförklarade ungdomsserie från 1990 som gjorde 10 säsonger innan den 2000 hade tappat både ”viktiga” skådespelare och handling. Blev en stor succé världen över och blev starten och (kanske även) slutet för de flesta i ensamblen.
Kuriosa: Svenska The Cardigans spelade ”live” i programmet, på en skolbal.

4. Entourage (2004)
Tv-serien som till stor del bygger på Mark Wahlbergs liv som ung stjärna inom nöjesindustrin i Hollywood. Blev fort väldigt populär, speciellt hos killar. Om man vill hårdra det kan man säga att Entourage är en sorts pojkig version av ”Sex and the city”. Lättsam underhållning som kanske blir långfilm.
Kuriosa: Malin Åkerman har en liten roll i serien, deltar i två avsnitt.

3. The Shield (2002)
En spännande polisserie som visar en mindre glamorös bild av Los Angeles, till skillnad från Entourage. Serien är extremt sunkig, huvudrollsinnehavaren Vic Mackey är både otrevlig, korrupt och ful och det är svår att känna någon form av hopp när man sett sista avsnittet. Men rakt igenom en spännande och hårdkokt polisaction.
Kuriosa: Huvudpersonen Vic Mackey (Michael Chiklis) var tvungen att bli ”vältränad” innan och även lära sig spanska.

2. New Girl (2011)
Till och börja med kan vi konstatera att Zooey Deschanel är en väldigt begåvad människa. Musiker i magiska She & Him och en strålande skådespelare, speciellt i New Girl. Serien som handlar om de fyra vännerna som bor tillsammans har en ganska tunn handling men är enkel att tycka om. Serien har bara hunnit två säsonger, så låt hoppas att den håller samma klass länge till.
Kuriosa: Till en början var det tänkt att serien skulle heta ”Chicks and Dicks”.

1. 24 (1999)
Har man en gång sett 24, fastnat och älskat det, så blir alla tv-serier efter det mest bleka och tråkiga. För 24 har verkligen allt och lite till. Kiefer Sutherland BLEV Jack Bauer iom denna serie och varje gång man ser Kiefer i någon film så hoppas man att det ska vara en spin-off till serien.
Har man inte sett serien, så är det aldrig för sent att börja. 8 säsonger och snart kanske även en långfilm. Till dig som inte redan sett serien har jag bara två saker att säga – gratulerar och sätt genast igång med säsong ett!
Kuriosa: Jack Bauer skulle först heta Jack Barrett men… så blev det verkligen inte!
zooey

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s