Comptoir de l’Image

Utanför gymnasieskolan Lycée Victor Hugo är det fullt av unga människor som precis slutat för dagen. Ljudvolymen är hög och stojig. Mitt emot folkmassan sitter den något tystlåtna herren Michel Finkus bakom kassan i Photo & Fashion Books (Comptoir de l’Image) och kollar på sin laptop. Trots att det är fredagkväll och gatan är till stor del nedsläkt, så är butiken fortfarande öppen. Rummet är inte större än ett vardagsrum, väggarna är täckta med fotoböcker och nya titlar ligger staplade framför disken.

Han känner förstås till de svenska fotograferna Anders Petersen, Lars Tunbjörk och Christer Strömholm. Han berättar också att han en gång i tiden jobbade som fotograf. Men sedan är han tyst och gömmer sig bakom alla böcker. Han tycks inte ha något större intresse för att småprata. Och det kanske inte heller behövs. Butiken kan på något vis tala för sig själv. Priserna är bra och utbudet är precis vad man kan önska sig.

Den kända gatufotografen Sartorialist skrev i ett inlägg 2012 att det här är hans favoritbutik i Paris. Det är lätt att förstå varför. Ett måste för den som gillar tjocka böcker med modé och fotografi.
photofashion_01
photofashion_02
photofashion_05 photofashion_04 photofashion_03
photofashion_06
44 rue de Sevigne – 75003 Paris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s