Dålig konst kommer alltid att vara dålig konst

Finns det dålig konst eller är allt egentligen bara en tolkningsfråga? Är det bättre att ha en ful tavla på väggen än att inte ha något alls? Och kan det till och med vara lite charmigt med svartvita blommor på canvasduk?

Varje gång man checkar in på ett hotell bildar man sig en uppfattning om vad man tycker om boendet ganska snabbt. Man lägger ihop hotellets styrkor och svagheter. I bland händer det att man blir överraskad och upplever att det där enkla hotellet visar sig vara ett riktigt fynd, nästan lite av ett lyxhotell. Man ser den snygga receptionen, vältrimmade trädgården, blir bjuden på ett glas vin, inser att poolen faktiskt är riktigt stor. Men så höjer man blicken och ser den där smaklösa tavlan ovanför sängen.

Visst kan man tycka att det är en bagatell och att det inte spelar någon roll. Men jag tycker det enbart känns som om den som inredde rummet inte bryr sig. Det är ungefär som om hotellet skulle ställa in en skivspelare och ett gäng cd-skivor, och utbudet endast skulle bestå av ”Most Wanted 5”, ”Smurfhits” och ”Lokets Favoriter”.

Det är på något vis de små detaljerna som skapar det där viktiga helhetsbetyget. För även om du har en magisk pool och en frukostbuffé som inte liknar något annat så får man inte heller glömma bort de små sakerna.

Många kanske inte är särskilt intresserade av konst. Därför har jag här satt ihop en liten hjälplista för hotellen som helt saknar smak och koll på konst och foto.

1. Köp aldrig mer än ett verk av varje tavla/fotografi.
2. Stöd några unga konstnärer/fotografer och köp in deras konst. Det blir snyggt och personligt, och kan öka i värde med tiden.
3. En vitt vägg är bättre att låta vara tom än att köpa en opersonlig tavla på IKEA.

Tack på förhand.

2 reaktioner på ”Dålig konst kommer alltid att vara dålig konst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s